Skijaško trčanjeAlpsko skijanje
SKIJAŠKO TRČANJE

Skijaško trčanje je najstarija skijaška disciplina koja je razvila iz potrebe čovjeka za lakšim kretanjem po snježnim površinama. Počeci ovoga sporta vezani su za skandinavske zemlje pa ne čudi činjenica da je skijaško trčanje kao rekreativna tjelesna aktivnost izuzetno popularna u tim zemljama. U zimskim mjesecima kada se većina ljudi zbog loših vremenskim uvjeta manje bave sportom na otvorenom, skijaško trčanje predstavlja idealnu rekreativnu tjelesnu aktivnost koja se zbog dobrog utjecaja na zdravlje i malog rizika od ozljeđivanja može primjenjivati kod svih dobnih skupina.

 

 

 

 

1. LAKO SE UČI, I MOŽE SE PRIMJENJIVATI KOD SVIH DOBNIH SKUPINA

    Po strukturi gibanja, skijaško trčanje slično je pokretima koje čovjek svakodnevno koristi. Uz naizmjeničan rad ruku i nogu, kao kod običnog hodanja, kod skijaškog trčanja postoji mala razlika, dodatna komponenta: skije na nogama i štapovi u rukama.

2. FINANCIJSKI PRISTUPAČAN SVAKOM GRAĐANINU

    U odnosu na alpsko skijanje, oprema je jeftinija, laganija i udobnija. Ovisno o skijalištu, skijaške karte se ne naplaćuju ili su im cijene niske.

3. MALI RIZIK OD OZLJEĐIVANJA

    Brzina kretanja na skijama je mala, oprema je lagana, staza se sastoji od ravnice, uzbrdice i nizbrdice prilagođene svakom skijašu, te sve to zajedno predstavlja mali rizik od ozljeđivanja.

4. POZITIVAN UTJECAJ NA ZDRAVLJE 

    Aeroban sport koji u rad uključuje 90% mišića u tijelu, omogućuje pojačanu funkciju dišnih sustava, pozitivno utječe na razvoj krvožilnog sustava čovjeka, utječe na dobro raspoloženje, prevenira pretilost, te zbog komponente klizanja na skijama ne opterećuje dodatno tetive i zglobove.                                                  

5. IDEALNA TJELESNA AKTIVNOST ZA SKIDANJE VIŠKA KILOGRAMA

    Odjeća je deblja, temperatura tijela se povećava i pripomaže pri skidanju viška kilograma. U samo 30 minuta bavljenja skijaškim trčanjem možete izgubiti i do 400 kcal.  PROGLAŠENJE NAJBOLJIH U SEZONI 2014/2015
PRVI I DRUGI KLUB U CICIBANIMA SEZONI 2014/2015MINI ŠKOLA SKIJAŠKOG TRČANJA ZA ODRASLE
Organiziramo skolu skijaskog trcanja za odrasle na Sljemenu kod apartmanske kuce Snjezna Kraljica!HRVATSKI POKAL 6,Brod Moravice 01.02.2015.: TENA HADŽIĆ SREBRNA
Skijaški klub „Budućnost“ organizirao je natjecanje klasičnom tehnikom za Hrvatski pokal na dobro nam poznatoj stazi u Ravnoj Gori. Natjecanje su obilježili nanosi snijega...HRVATSKI POKAL 5, Ravna Gora 31.01.2015.: HANA I LEONA IZNENAĐENJE DANA!
Na novo napadalom snijegu, u dobroj organizaciji TSK Ravnogorac osvojili smo novih 5 medalja! Najveće iznenađenje bile su bronce ...